Hjem

mandag 28. mai 2012

Hvordan avgjør du hvordan du skal markedsføre for deg


Hvis du har din egen lille bedrift, er det viktig å bestemme hvem du skal la markedsføre for dine produkter eller tjenester. Tross alt, du har sannsynligvis ikke  tid eller penger til å markedsføre hos alle. Og selv om du har det, er det ikke anbefalt å gjøre dette.

Det er lurt å velge det som kalles en "målgruppe". Dette er en identifiserbar gruppe av personer du tror vil være de beste for din bedrift.

Men for mange små bedrifter, kan det å fokusere på en gruppe mennesker være en utfordrende oppgave. De ønsker å hjelpe alle og svært ofte vil deres produkt eller tjeneste hjelpe en rekke mennesker.

Det går også mot menneskets natur å begrense seg hvis du vil la bedriften din vokse. Sunn fornuft sier at vi må appellere til flere mennesker hvis vi vil at bedriften skal vokse seg større.

I virkeligheten er det motsatt. Når vi begrenser vårt fokus til bestemte grupper mennesker, så blir vi ekspert i å løse spesielle problemer. Vi blir veldig godt kjent med de, og vi kan utvikle flere produkter og tjenester for å fylle deres behov.

- Tenk på hvilken type mennesker som kan ha mest nytte av det du har å tilby.
- Tenk på hvem du har mest lyst å hjelpe, glede eller jobbe med.
- Tenk på hvilke type mennesker det vil være lettest å nå, og som vil være mest mottakelig for det du selger. Dette vil være folk som vet de har det problemet du kan løse og leter etter en løsning.

- Vit at bare fordi du velger en bestemt gruppe mennesker til å fokusere markedsføringen din på, betyr ikke dette at du ikke kan hjelpe andre som kommer til deg. Det betyr bare at du kommer til å fokusere på målgruppen du velger.

- Til slutt, lytt til magefølelsen din. Velg en gruppe mennesker du føler at du virkelig kan hjelpe og gå videre med utviklingen av din markedsføringsplan. Markedsføring er en vanskelig prosess. Det viktigste er å begynne. du kan alltids forandre din plan når du har lært litt mere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar